pirate surfpirateboards@gmail.com+36 88 450 026
windsurf deszkák
    Leírás        Technologia        Grafika        Galéria        Ajánlatkérés  
  Miért custom ?
Mert ami mindenkinek jó, az senkinek sem jó igazán.
A gyártó tömegtermelésben érdekelt, ezért próbálja belőni az átlagot, de az 'átlag' nem létezik.

'..
• Jó, jó, de jobb volna ha a papucs kicsit kijjebb volna.
• Jó ez a forma, de pont nincs abban a literszámban, ami nekem kellene.
• Imádtam a régi deszkámat, de tönkrement és ezt a shape-et már nem gyártja senki.
• Unalmas, hogy minden márka hasonló design-t követ, én nem akarom folyton ezt nézni.
• Vannak típusok amiket szinte senki nem gyárt, egy jég kite, vagy jégszörf pl. kereskedelmi forgalomban gyakorlatilag beszerezhetetlen.
..'


Az egyedi készítésű ( = custom) deszka minden paramétere személyre szabott, nem kell kompromisszumot kötni, nem kell igazodni, a rider határozza meg a deszkát és nem az őt.
windsurf deszka szerkezete
A deszka magja  stringer erősítésű  expandált polisztirol hab, ami egy-tömbből való kivágás és faragás után, kézi csiszolással kap mm pontos formát.
A  szendvicsszerkezetű héj  alapesetben két oldalt üvegszövet és karbon-kevlár szövet rétegekkel laminált, nagy ellenálló képességű, zártcellás AIREX hab.  Duplaszendvics  szerkezetnél ezek a rétegek ismétlődnek.
A külső, igénybevételnek leginkább kitett réteg karbon-kevlár komponense ötvözi a szénszálak alacsony súlyához társuló nagy szilárdságát az aramid rugalmasságával (energiaelnyelő képességével).
Ha a lehető legkönnyebb, ugyanakkor merev, direkt szerkezet a cél (pl. slalom deszkák), a külső réteg lehet tiszta karbon-, ill. ha minimális súlytöbblet nem számít, de nagy a mechanikai igénybevétel (pl. wave deszkák), akkor tiszta kevlá szövet.
A szendvicsszerkezet minden esetben  vákuumtechnológiával  kerül összeépítésre, vagyis az epoxigyantával átitatott szövetrétegek és a habrétegek vákuumzsákban, egymáshoz préselve kötnek össze. Ez biztosítja a rétegek folytonosságát, a szerkezet egységességét és azt, hogy a deszkában ne legyen több (súlynövelő) gyanta a szükségesnél.
Az ipari gyártásban korábban alkalmazott, két fél-héjból kívülről sajtolt szerkezetek konstrukciós hibáit felismerve minden nagy gyártó évek óta áttért a sok kézi munkával belülről felépített szendvics­szerkezetekre. Az olcsó munkaerőt kihasználva így ma az ipar 'custom' anyagokat és technológiát alkalmaz, annak lényegi eleme, az egyediség nélkül.
  pirate szörf
©  Pirate Custom Boards 2020. Minden jog fenntartva. honlap: raguta